На Реву подали до суду за образу мешканців Донбасу

 

На міністра соціальної політики Андрія Реву подали до суду за образу жителів окупованого Донбасу.

Про це інформують в Окружному адміністративному суді Києва.

Повідомляється, що суд отримав два позови проти Реви після його інтерв’ю ВВС 26 квітня 2019 року, в якому міністр, на думку позивачів, допустив висловлювання, що дискримінують і принижують гідність жителів окупованих територій Донецької і Луганської областей України за територіальною ознакою.

“Серед вимог позову — визнати дії міністра протиправними і зобов’язати його утриматися від подібних висловлювань. Зараз досліджуються матеріали позовів та вирішується питання про відкриття провадження”, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 29 квітня в ефір вийшов фрагмент інтерв’ю Реви зі скандальною заявою.

“Всі, хто був проукраїнський, ті виїхали (з окупованого Донбасу, — “Н”). А той, хто хоче отримувати дві пенсії там і тут, нехай потерплять. Мені їх не шкода нікого, абсолютно, я вам чесно скажу. Мені шкода тих солдатів та офіцерів із сім’ями, які вбиті там за цих мразєй“, — заявив Рева.

Після того, як ця заява спровокувала резонанс, Рева на своїй сторінці в Facebook уточнив, що вважає негідниками тих громадян, які “зі зброєю в руках воюють проти власної країни”. Він також додав, що їм “платити пенсії неприпустимо”.

Читайте також:
Міністр Рева розповів, на скільки підвищать пенсії 2019 року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна