Порошенко присвоїв звання “Мати-героїня” 616 жінкам

 

Президент України Петро Порошенко присвоїв звання «Мати-героїня» 616 українкам.

Про це в неділю, 12 травня, повідомили в прес-службі президента.

«З нагоди Дня матері, який в Україні відзначається сьогодні, президент Петро Порошенко присвоїв почесне звання «Мати-героїня» 616 українкам», – йдеться у повідомленні.

Найбільше нагород у жінок із Рівненської області — 137. Друга за кількістю отриманих відзнак у цьому році є Волинська область, де їх 76. Третя — Закарпатська, де нагороду отримали 49 жінок.

«Мати-героїня» — державна нагорода, якою президент щорічно відзначає жінок, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей. Також почесне звання отримують матері, які виховують усиновлених у вставленому законом порядку дітей.

Зазначається, що жінки відзначаються за вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття ними освіти, розвитку творчих здібностей дітей, формування високих духовних і моральних якостей.

Як інформувала “Новинарня“, в Авдіївці Порошенко присвоїв почесне звання вчительці Марії Марченко з муралу.

Читайте також:
Генерал Кривонос та інші. Кому президент Порошенко присвоїв нові генеральські звання

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна