Українець Зінченко став дворазовим чемпіоном Англії у складі “Ман. Сіті”. ВІДЕО

Фото: Twitter Манчестер Сіті

Український футболіст Олександр Зінченко став чемпіоном Англії разом зі своїм клубом “Манчестер Сіті”.

У неділю, 12 травня, “Ман. Сіті” в останньому, 38-му, турі англійської прем’єр-ліги переміг на виїзді “Брайтон” – 4:1, набрав 98 пунктів і зберіг перевагу в одне очко над “Ліверпулем”.

Таким чином, “городяни” із 22-річним Зінченком стали чемпіонами країни другий сезон поспіль. Але якщо в чемпіонаті 2017/17 Олександр лише зрідка виходив на заміну (8 матчів), то в нинішньому сезоні провів 14 поєдинків, більшість із них – у стартовому складі. І щоразу, коли гравець збірної України виходив на поле, “Манчестер” вигравав – тож журналісти назвали уродженця Радомишля “талісманом” “Ман. Сіті”.

Вручення чемпіонського кубка Зінченко святкував із прапором України. Це був єдиний національний прапор на всю команду переможців.

Фото: Інстаграм zinchenko_96

У другій половині сезону українець став основним лівим захисником “Манчестера” і вочевидь підпише з клубом новий вигідний контракт.

У цьому сезоні, як і торік, Зінченко виграв із “Сіті” Кубок англійської ліги та може стати ще володарем Кубка Англії (фінальний матч з “Вотфордом” – попереду).

Єдиний гол за “Ман. Сіті” на офіційному рівні Зінченко забив наразі в Кубку ліги.

Тренер “МС” Жозеп Гвардіола став першим із 2009 року, після сера Алекса Фергюсона, наставником англійського клубу, який здобув чемпіонство два роки поспіль.

До “Ман. Сіті” вихованець “Шахтаря” Олександр Зінченко перейшов у 2016 році з російської “Уфи”.

Читайте також:
Футболісти “Динамо” відвідали поранених бійців у військовому госпіталі. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна