“Вкритий трьома прапорами”. Бессарабія попрощалася із загиблим морпіхом Денисом Козьмою. ФОТО

 

У селі Приозерне Кілійського району попрощалися із загиблим на Донбасі 31-річним бійцем 35-ї окремої бригади морської піхоти старшим матросом Денисом Козьмою. У селі оголошено дводенну жалобу.

Про це в суботу, 11 травня, повідомляє місцеве видання «БессарабіяINFORM».

8 травня бойовики так званої «ДНР» передали українській стороні тіло вбитого морпіха. Минулої ночі загиблого привезли додому. По дорозі до дому мікроавтобус з тілом воїна зустрічали жителі міста Татарбунари.

Труна з тілом Дениса була вкрита прапорами України, морської піхоти та одеського “Чорноморця”, ультрасом якого він був.

Прощання з Денисом Козьмою 76 Прощання з Денисом Козьмою 5 Прощання з Денисом Козьмою 4 Прощання з Денисом Козьмою 3 Прощання з Денисом Козьмою 2 Прощання з Денисом Козьмою 1
<
>

З жовто-блакитними та червоно-чорними прапорами, квітами та лампадками люди стояли по обидва боки траси Одеса-Рені, яка проходить через місто. Земляки стали на коліна та схилили голови в знак глибокої поваги та подяки.

“Попрощатися з побратимом приїхали товариші по службі. Віддати данину пам’яті і провести в останню путь воїна прибуло керівництво Кілійської райдержадміністрації, військового комісаріату, а також сотні вдячних земляків, навіть ті, хто не були знайомі з Денисом особисто. У селі 11 і 12 травня оголошені днями жалоби”, – пише видання.

Як інформувала “Новинарня“, бойовики “ДНР” передали українській стороні тіло убитого морського піхотинця Дениса Козьми, який зник безвісти під час бою біля села Миколаївка на Донеччині, в районі Докучаєвська, 1 травня.

За офіційним повідомленням штабу ООС, того дня під прикриттям туману противник намагався непомітно подолати смугу забезпечення навпроти українських позицій. Бійці 137 обмп 35 обрмп ВМС ЗСУ відкрили вогонь по ворожих диверсантах. Терористи почали у відповідь обстріл. Про Козьму не було відомостей після невдалого бою й переслідування ДРГ в “сірій зоні”.

Старший матрос Денис Козьма – 31-річний боєць 35-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ позивним “Дід”, уродженець села Приозерне Кілійського району Одеської області. На фронті – з середини серпня 2014 року.

Пішов на Донбас добровольцем після участі в подіях 2 травня 2014 року в Одесі, служив у 28 омбр, продовжив службу за контрактом у морській піхоті.

У нього залишилися мама, брат та донька.

Історія “Дєда” увійшла до циклу “Ультрас: шлях до волі” про футбольних хуліганів, які попри репутацію розбишак, стали ударною силою Революції Гідності, а потім одними з перших пішли добровольцями на російсько-українську війну.

Читайте також:
У Львові попрощалися з розвідником морської піхоти Іваном Сакалем. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна