У Львові попрощалися з розвідником морської піхоти Іваном Сакалем. ФОТО

 

У Львові на площі перед пам’ятником Тарасові Шевченку попрощалися з 24-річним старшим сержантом, командиром взводу розвідки 137-го батальйону морської піхоти Іваном Сакалем.

Про це в середу, 8 травня, інформує місцеве видання “Гал-Інфо”.

Похорон військовослужбовця морської піхоти відбудеться завтра у його рідному селі.

Лейтенант морської піхоти Андрій з позивним «Підлий» розповів, що знав загиблого з перших днів служби: починаючи з 2014 року, побратими служили разом у військово-морських силах.

Лейтенант “Підлий”

«Іван Сакаль – добра, порядна людина, справжній патріот, вірний своїй присязі. Він мав чітку позицію щодо війни на Сході і ніколи не стояв у стороні. Під час зіткнення з диверсійною групою противника Іван Сакаль, прикривши собою побратимів, цінною власного життя врятував їх. Зараз ми вирушаємо на Турківщину, на його рідну землю. Всі небайдужі зможуть прийти попрощатись, подякувати героєві. Похорон відбудеться вже завтра», – розповів “Підлий”.

Іван Сакаль, Львів, прощання Іван Сакаль, Львів, прощання1 Іван Сакаль, Львів, прощання2 Іван Сакаль, Львів, прощання3 Іван Сакаль, Львів, прощання4 Іван Сакаль, Львів, прощання6 Іван Сакаль, Львів, прощання7 Іван Сакаль, Львів, прощання8 Іван Сакаль, Львів, прощання9
<
>
Плакат на честь героя ООС Івана Сакаля у Львові, 8 травня 2019

Як інформувала “Новинарня“, 1 травня під час обстрілів російськими окупантами поблизу Новотроїцького Іван Сакаль отримав кульове поранення, п’ять днів був у комі. 6 травня о 10:45 помер в обласній клінічній лікарні у Дніпрі.

Читайте також:
Під Миколаївкою зник морський піхотинець

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна