У Криму вандали розтрощили пам’ятник загиблим у Другій світовій кримським татарам

 

У селищі Орлівка Нахімовського району Севастополя в ніч на 9 травня вандали розбили пам’ятник з іменами місцевих жителів, кримських татар, які загинули під час Другої світової війни.

Про це в четвер, 9 травня, інформує Crimean Tatars у Facebook.

Зазначається, що пам’ятник був встановлений в 60-х роках минулого століття, проте недавно його оновили й доповнили двома гранітними плитами, на яких були викарбувані імена 64 загиблих на війні жителів селища, серед яких 57 – кримські татари.

“Якщо старий пам’ятник ніхто не чіпав понад півстоліття, то оновлений – з кримськотатарськими прізвищами саме – не простояв і трьох днів. У ніч на 9 травня вандали розбили гранітні плити. Це виявили вранці на День перемоги, коли по всій країні вже вшановували ветеранів”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також:
Рейган, Marvel, Саша Грей, “Північ пам’ятає”: як у Києві тролили “Безсмертний полк”. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна