Рейган, Marvel, Саша Грей, “Північ пам’ятає”: як у Києві тролили “Безсмертний полк”. ФОТО

 

У Києві українські громадські й політичні активісти 9 травня вийшли на площу Слави на противагу акції “Безсмертний полк”, тримаючи портрети кіноперсонажів, героїв коміксів, американських акторів і політиків тощо.

Так, загальну увагу привертав активіст ГО “Сильні громади” Павло Островський із портретом президента США Рональда Рейгана та підписом “Спасибо деду за победу”. Його плакат порвав один із прибічників радянської ідеології.

“Сьогодні вийшов подякувати за перемогу учаснику Другої світової війни Рональду Рейгану. (…) Напевне, саме він із західних політиків виніс найбільше правильних висновків з Другої світової війни і доклав багато зусиль, щоб відправити Радянський Союз на звалище історії. За часи його президентства створено світову антикомуністичну коаліцію, наслідком роботи його адміністрації став розвал імперії зла, завдяки чому народи країн радянського блоку, зокрема і українці, отримали свободу. Я щиро вдячний за те, що завдяки Рейгану та всім, хто наближав перемогу цивілізованого світу в холодній війні, наше покоління може жити у вільній і демократичній країні”, – написав Павло у “Фейсбуці”.

Островський розповів, що з таким плакатом я простояв годину біля станції метро “Арсенальна” – точки збору учасників акції “Безсмертний полк”, пояснював свою позицію журналістам і всім, хто цікавився.

Фото: ФБ Павло Островський

“Більшість громадян, включно з учасниками “Безсмертного полку”, реагували адекватно і з розумінням ставились до мого прагнення вшанувати учасника Другої світової війни. З початком ходи (…) неадекватний пенсіонер спробував у мене вихопити плакат, але зміг тільки відірвати шматок. Його оточили поліцейські і стали брати пояснення. Але так і не зміг сказати нічого українською і не відповідав на питання, якої країни він громадянин. І під камери журналістам гучно розповідав про 2 травня в Одесі”, – зазначив Островський.

Фото: ФБ Павло Островський

Партія “Демократична сокира” влаштувала окрему контракцію – “Безсмертний Грут”. Її учасники пройшли по вулиці Лаврській у напрямку площі Слави з портретами персонажів Marvel Comics, “Ігор престолів”, інших голлівудських героїв, поп-символів тощо, саркастично поданих у стилістиці “Безсмертного полку” – Єнота Ракети, Чорної Пантери, Старка та ін.

Фотогалерея:

Деморда 9.05_1 Деморда 9.05_2 Деморда 9.05_3
<
>

Журналіст та партійний активіст Максим Діжечко брав участь у цій акції в карикатурному образі радянського диктатора Йосипа Сталіна, загримованого під чорношкірого.

Представники “Демсокири” скандували: “Месники з народом!”, “Північ пам’ятає!”, “Валар Моргуліс – понад усе!”, “Камбербетч!”, “Халф лайф-3!”, “Хунта!”, “Аваков чорт!”.

На підходах до місця перебування прорадянських демонстрантів колону “Демсокири” зупинили кордони поліції, не дозволивши наблизитися до опонентів. Учасники контракції тривалий час були заблоковані на одному місці.

Деякі “контрпропагандисти” змогли приєднатися до основної колони “Безсмертного полку”. Зокрема, в “радянській” колоні можна було побачити портрет порноакторки Саші Грей в радянській військовій формі, підписаної як “Олександра Сірко, вчителька, санітарка, герой кінохроніки”.

Фото: ФБ Олександр Рудоманов

Ще один чоловік потрапив у “полк” із портретом екс-командира ДУК “Правий сектор”, керівника УДА, народного депутата Дмитра Яроша.

Фото: Іван Пішта

Читайте також:
9 травня: в Києві затримали проросійську активістку Бережну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна