Хмарочос у Нью-Йорку підсвітять синьо-жовтими кольорами

 

9 травня одну з найвищих веж світу, Емпайр-Стейт-Білдінг (Нью-Йорк, США), підсвітять блакитним і жовтим – кольорами прапора Євросоюзу – на честь Дня Європи.

Про це в четвер, 9 травня, повідомляється на офіційному сайті будівлі.

«Щоб відсвяткувати День Європи 2019 року, знаменита пам’ятка Нью-Йорка, Емпайр-Стейт-Білдінг, водинадцяте буде підсвічена кольорами прапора Європейського Союзу, синім і жовтим – в цьому році в четвер, 9 травня», – йдеться в повідомленні.

Відзначимо, що 9 травня 1950 року міністр закордонних справ Франції Робер Шуман представив свою історичну пропозицію щодо створення Європейського об’єднання вугілля і сталі. Ця пропозиція, відома як «декларація Шумана», вважається одним з основоположних документів сьогоднішнього Європейського Союзу. Щорічно представництво Євросоюзу при Організації Об’єднаних Націй проводить святкування, присвячене Дню Європи.

Як відомо, в 2006 році губернатор Нью-Йорка Джордж Патакі оголосив 9 травня Днем Європи в Емпайр-Стейт-Білдінг. З тим пір будівля щорічно підсвічується синьо-жовтим.

Як інформувала “Новинарня“, у столиці Боснії на ТРЦ засвітили величезне привітання Україні та заклик до РФ звільнити Сенцова.

Читайте також:
Pussy Riot у хмарочосі Трампа вивісили величезний банер із закликом звільнити Сенцова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна