У Чорногорії двох росіян засудили за спробу державного перевороту

 

У Чорногорії двох російських агентів заочно засудили до 12 та 15 років ув’язнення за організацію спроби перевороту, що сталася у день парламентських виборів у жовтні 2016 року.

Про це в четвер, 9 травня, повідомляє державна телекомпанію Чорногорії RTCG.

Суд заочно засудив двох росіян, яких вважають співробітниками військової розвідки, до 15 і 12 років ув’язнення. Шишмаков отримав 15 років тюрми, Моісеєв (Попов) – 12 років.

Оголошуючи вирок, суддя Сузана Могоша зазначила, що росіяни навмисне брали участь у скоєнні злочину з наміром залякати громадян Чорногорії та поставити під загрозу основи суспільного ладу Чорногорії і запобігти вступу Чорногорії в НАТО.

Двоє лідерів проросійського “Демократичного фронту” Андрій Мандич і Мілан Кнежевич засуджені на 5 років. До менших термінів засуджені ще 12 осіб, які проходять у справі.

За версією чорногорської Спеціальної прокуратури, метою перевороту був зрив вступу країни в НАТО. Чорногорія офіційно стала членом НАТО 5 червня 2017 року.

Нагадаємо, 16 жовтня 2016 року в день парламентських виборів у Чорногорії заарештували 20 громадян Сербії, звинувативши їх у плануванні збройних нападів на державні установи.

Пізніше, крім лідерів проросійської опозиції Андрія Мандича і Мілана Кнєжевича, в спробі держперевороту звинуватили двох росіян – Едуарда Шишмакова і Владіміра Моісеєва (відомого як Попова).

9 травня Вищий суд Чорногорії у Подгориці почав оголошувати вирок у справі про спробу державного перевороту. Усіх обвинувачених визнали винними.

Як інформувала “Новинарня“, Чорногорія ввела санкції проти півтори сотні громадян Росії й України.

Читайте також: 
Чорногорія видала Україні співучасницю “газових схем” Онищенка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна