У Луганську 9 травня маршируватиме підрозділ спадкоємців нацистських колаборантів

 

В окупованому Луганську під час маршу “Безсмертного полку” 9 травня планується участь вояків так званого “Всевеликого Війська Донського” – підрозділу спадкоємців нацистських колабораціоністів.

Про це в Facebook у середу, 8 травня, пише заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука.

“Цікаво, які портрети буде нести цей «безсмертный полк», діди яких воювали за фашистську Німеччину?” – зазначив Тука.

Як вбачається із “порядку шикування колони” “Безсмертного полку” в Луганську, який оприлюднили в мережі, серед учасників будуть і “казаки” “Всевеликого війська Донського”.

Як відомо, в ході Другої світової війни “казачі полки” ВВД воювали на боці німецького Вермахту.

Так, 1-ша казача кавалерійська дивізія (Kosaken-Kavallerie-Division) була російським “казачим з’єднанням” у складі німецької армії під час Другої світової війни на Югославському фронті, створена здебільшого з “донських казаків”. Наприкінці війни корпус на території Австрії здався у полон британським військам. Згодом вони були видані СРСР, командувачі на чолі з Петром Красновим – страчені через повішання.

Незаконне збройне формування “Козача національна гвардія Всевеликого війська Донського” було утворене навесні 2014 року з початком російської агресії на сході України. В травні бойовики цього угруповання встановили свій прапор над адміністрацією міста Антрацит, окупували та контролювали низку інших населених пунктів Луганщини.

Як інформувала “Новинарня“, у Португалії “Безсмертний полк” напав на українців, які вийшли на антисталінську акцію.

Читайте також:
На Донбасі формують “казачі” частини у складі 1 та 2 АК ЗС Росії, — розвідка

Козачий отаман Козіцин з “ЛНР” особисто отримав підозру від української прокуратури

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна