У Португалії “Безсмертний полк” напав на українців, які вийшли на антисталінську акцію

 

Учасники акції «Безсмертний полк» у столиці Португалії у неділю вдень напали на українців, які вийшли з альтернативною акцією про жертв сталінського терору.

Про це в неділю, 5 травня, повідомив голова Спілки українців у Португалії (СУП) Павло Садоха у соцмережі Facebook.

«З боку організаторів («Безсмертного полку» – “Н“.) відбулася агресія проти українців. Були вирвані плакати, вирваний та розбитий телефон однієї українки та після акції був вчинений напад на автомобіль одного активіста української громади, якому на очах його однорічного внука розбили фару в автомобілі і він отримав декілька ударів бейсбольною битою по тілу», – повідомив Павло Садоха.

На його переконання, «акція росіян у Лісабоні ще раз довела справжній характер «Безсмертного полку», а саме: пропаганда агресії, етнічної ненависті та московського шовінізму».

Голова СУП повідомив, що цього року росіяни, комуністична партія Португалії і супутні організаці лівого спрямування знову провели пропагандистську акцію «Безсмертний полк» у Лісабоні.

Представники української громади у Португалії, дізнавшись із соціальних мереж про заплановану акцію росіян, вирішили натомість провести альтернативний захід. Українці вийшли з плакатами та гаслами, які показують справжню роль Сталіна у розв’язуванні Другої Світової війни і численних жертв сталінського терору, а також інформацією щодо теперішньої російсько-української війни.

Раніше на сторінці у соцмережі Павло Садоха повідомив про організацію росіянами 5 травня об 11:00 на площі Аламеда у Лісабоні «акції пропаганди насильства та агресії: «Безсмертний полк». Голова СУП закликав українців «використати цю нагоду, щоб донести португальському суспільству правду про злочини сталінізму». Він, зокрема, запропонував роздрукувати фотографії жертв сталінських репресій, Голодомору і прийти на площу Аламеда у неділю та продемонструвати свою позицію.

Українські активісти звернулися у відділок поліції та написали заяву про вчинення нападу.

Як інформувала “Новинарня“, на марші “безсмертного полку” у Києві поліція очікує п’ять тисяч осіб.

Читайте також:
Парламент Португалії засудив заборону Компартії України. Наша діаспора повстала у відповідь

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна