На Донеччині перепоховали останки воїнів Другої світової

 

Об’єднані сили долучились до церемонії перепоховання воїнів Другої світової війни в селі Маяки Слов’янського району Донецької області.

Про це в середу, 8 травня, інформують у прес-центрі ООС.

Для вшанування пам’яті загиблих зібрались місцеві мешканці та військові, які виконують завдання в районі операції Об’єднаних сил.

“Сьогодні згадуємо та вшановуємо пам’ять тих, хто ціною свого життя забезпечили мир і спокій. Український народ тоді дорого заплатив за цей мир. На жаль, відбувається циклічність в історії, і тепер наш народ знову змушений боротися за свою свободу проти агресора, який напав на нашу землю”, – сказав заступник командувача Об’єднаних сил з морально-психологічного забезпечення та гуманітарних питань генерал-лейтенант Олег Грунтковський.

Маяки – невелике село, розташоване на правому березі Сіверського Дінця. Пошуковці знайшли в районі цього населеного пункту рештки сімнадцяти бійців, учасників тяжких боїв у 1941 та 1943 роках. Лише п’ятьох з них змогли ідентифікувати.

Це вже третє перепоховання воїнів Другої світової війни у Маяках. Загалом тут поховано рештки близько семисот військовослужбовців, які загинули в боях за Слов’янський плацдарм.

Як інформувала “Новинарня“, минулого року під Слов’янськом воїни ООС теж перепоховали останки сотні загиблих радянських солдатів.

Читайте також:
На Дніпровщині після ДНК-експертизи перепоховають сержанта Алексанича, загиблого у 2014-му під Іловайськом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна