У Криму звільнили двох херсонських рибалок

 

Херсонські рибалки Руслан Кондратюк та Андрій Морозов, яких прикордонники ФСБ РФ затримали у вересні 2018 року, повертаються додому.

Про це у вівторок, 7 травня, проінформувала Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

“Щойно телефоном розмовляла з Уповноваженим з прав людини в РФ Тетяною Москальковою. Вона повідомила мені, що у рамках наших з нею попередніх домовленостей, були звільнені разом зі своїм судном утримувані на території окупованого Криму два херсонські рибалки – Руслан Кондратюк та Андрій Морозов”, – пише Денісова.

Омбудсмен зазначає, що рибалки були затримані прикордонниками ФСБ РФ під час пришвартування моторного човна через поломку мотора на кримському березі озера Сиваш.

“Наразі вони прямують додому на Херсонщину до своїх рідних”, – написала Денісова.

Як інформувала “Новинарня“, громадян України ФСБ звинуватила у незаконному перетині кордону та стверджувала, що ті під час риболовлі вирішили навмисно причалити до берега Криму “для налагодження дружніх стосунків та обміну досвідом з кримськими рибалками”. Тоді російські силовики казали, що затримали рибалок на 48 годин для встановлення особистостей.

Читайте також:
Переслідування архієпископа Климента в Криму: владику звільнили, але справу не закрили

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна