Порошенко призначив нових суддів Верховного Суду

 

У вівторок, 7 травня, президент Петро Порошенко призначив 75 суддів до Верховного Суду.

Про це повідомляє “Українська правда”.

Із 75 суддів до Касаційного адміністративного суду призначено 25, до Касаційного господарського суду — 15, до Касаційного кримінального — 13, Касаційного цивільного — 22. Після цього новопризначені судді склали присягу.

Порошенко зазначив, що його каденції не вистачало для завершення судової реформи, однак її втілення вже дало результати.

“Я сподіваюся, що наступний президент та його команда поважатимуть рішення щодо незалежного та справедливого суду, закріплене у Конституції України”, — сказав Порошенко.

Він додав, що судова реформа в Україні поки що найменше торкнулася судів першої інстанції.

Як повідомляла “Новинарня“, 6 березня Вища кваліфікаційна комісія суддів оголосила фінальний рейтинг претендентів на 78 вакантних посад у касаційних судах у складі Верховного. У переліку переможців конкурсу опинились 16 “недоброчесних” суддів за версією Громадської ради доброчесності (ГРД).

Читайте також:
Верховний Суд визнав законним надання Україні томосу ПЦУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна