Серед переможців конкурсу до Верховного Суду — 16 “недоброчесних” кандидатів

 

Вища кваліфікаційна комісія суддів оголосила фінальний рейтинг претендентів на 78 вакантних посад у касаційних судах у складі Верховного. У переліку переможців конкурсу опинились 16 “недоброчесних” суддів за версією Громадської ради доброчесності (ГРД).

Як повідомили в ГРД, ці 16 суддів є фігурантами так званого списку “31 недоброчесний”.

Так, до Касаційного суду в складі Верховного проходять 7 фігурантів списку — Наталя Волковицька, Ольга Кролевець, Тетяна Малашенкова, Ігор Бенедисюк, Валерій Картере, Надія Губенко, а також Сергій Могил, який є племінником екс-депутата, голови ЦВК під час президентських виборів 2004 року Сергія Ківалова.

Ще п’ять “недоброчесних” суддів перемогли в конкурсі до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного: Олена Губська, Сергій Уханенко, Семена Стеценко, Ігор Дашутін і Лариса Тацій.

Ще двоє суддів із негативним висновком ГРД проходять до Касаційного кримінального суду у складі Верховного — Сергій Єремейчук і Світлана Вус.

Останні двоє “недоброчесних” суддів потрапляють до Касаційного цивільного суду у складі Верховного — Василь Яремко та Максим Тітов.

“Вирішальне слово щодо визначених ВККС переможців має незабаром сказати Вища рада правосуддя, яка може відмовити у призначенні кандидатів”, — заявили в ГРД.

Читайте також:
Стали відомі імена переможців конкурсу на посади суддів Антикорупційного суду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна