У Харкові розтрощили пам’ятник Незалежності України

 

У центрі Харкова вандали розгромили монумент Незалежності України.

Про це повідомляє прес-служба поліції Харківщини на сторінці у Facebook.

Пам’ятний знак встановлений на вході в сад імені Тараса Шевченка. Вандали поламали камінь і погнули табличку, залишився недоторканим лише український прапор, що підноситься над пам’ятним знаком.

Про акт вандалізму в поліцію повідомили місцеві мешканці близько 08:00. У поліції

встановлюють обставини пошкодження пам’ятного знаку. На місці працює слідчо-оперативна група Шевченківського відділу поліції.

Відомості про подію внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 298 (незаконне проведення пошукових робіт на об’єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об’єктів культурної спадщини) ККУ.

Монумент незалежності встановили у Харкові 28 липня 1990 року. На пам’ятному знаку вказано, що він присвячений “Самовизначенню української нації 1990 року – Декларації про державний суверенітет”.

Як повідомляла “Новинарня“, на початку квітня невідомі закидали побутовим та будівельним сміттям пам’ятник воїнам УПА в парку “Молодіжний” у Харкові.

Читайте також:
На Одещині сплюндрували пам’ятник воякам УНР, який звів атовець та волонтери

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна