На Одещині сплюндрували пам’ятник воякам УНР, який звів атовець та волонтери

 

У ніч з 17 на 18 березня невідомими був сплюндрований меморіал воякам Армії УНР у м. Ананьїв на Одещині. Пам’ятник облили фарбою та закидали яйцями.

Про це повідомляє благодійний фонд “Героїка”.

Меморіал розташовується на в’їзді до міста. На білій колонні височіє орден Армії УНР Залізний Хрест “За Зимовий похід і бої”. На пам’ятнику викарбувані імена 106 вояків, які походять з Ананьївського повіту Херсонської губернії і в лавах Армії УНР боролись за незалежність України проти білих і червоних окупантів.

Меморіальний комплекс збудовано на пожертви, зібрані благодійним фондом “Героїка”. Автором проекту та виконавцем робіт став учасник бойових дій, доброволець Олег Собченко з Черкащини.

Із будівництвом допомагали місцеві волонтери.

Благодійний фонд “Героїка” вважає цей акт вандалізму “політичною акцією проросійських сил, координація яких може здійснюватися з-за кордону”, — йдеться у повідомленні.

“Наш фонд розраховує на швидку та результативну роботу як органів Національної поліції, так і Служби безпеки України. Краще працювати на випередження і ловити тих, хто нападає на пам’ятники українським воякам, поки ці ж злодії не почали нападати на українських військових”, — резюмують у фонді.

Як повідомляла “Новинарня“, у вересні 2018 року в місті Ананьїв урочисто відкрили перший в Одеській області військовий меморіал, присвячений воякам Армії Української Народної Республіки.
Почесну варту біля пам’ятника під час церемонії відкриття несли військові Збройних сил України та реконструктори, вбрані в однострої Армії УНР.
Військовий оркестр Військової академії з Одеси виконав гімн нової армії “Зродились ми великої години”.

Читайте також:
У Запоріжжі вандали сплюндрували військовий Мурал єдності поколінь

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна