У Запоріжжі вандали сплюндрували військовий Мурал єдності поколінь

 

У Запоріжжі невідомі зловмисники залили фарбою настінний триптих, відкритий тиждень тому на честь 100-річчя Української революції.

Про це в суботу повідомила прес-служба ГУ Нацполіції області.

“4 січня о 20:10 до чергової частини Олександрівського відділення поліції надійшло повідомлення про те, що по вулиці Жуковського пошкоджено Мурал єдності поколінь захисників України”, – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що невідомі закидали фрагменти настінного триптиху фарбою. Вони опитали заявника та свідків події і встановлюють “усі обставини інциденту”.

Під час відкриття муралу. Фото: Депо.зп

Як відомо з місцевих ЗМІ, мурал було відкрито 30 грудня 2018 року на фасаді Запорізького обласного театру ляльок. Триптих містить зображення козака, офіцера армії УНР та сучасного військовослужбовця ЗСУ.
Автор ескізу муралу – харківський художник родом із Запоріжжя Михайло Дяченко. Роботи з розпису фінансував бюджет Запорізької області. Мурал урочисто відкривали за участі чиновників, ветеранів АТО, духовенства.

Читайте також:
У Маріуполі знову облили фарбою патріотичний мурал, подарований полком “Азов”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна