“Мілітаристська шизофренія”. У Луганську “реконструювали” штурм Рейхстагу з побиттям майданівців. ФОТО

 

Так зване “МВС ЛНР” в окупованому Луганську влаштувало псевдореконструкції штурму Рейхстагу 1945 року та подій у Києві на Майдані 2014 року.

Масове дійство відбулося в п’ятницю, 3 травня, на площі біля Інституту культури і мистецтв Луганського національного університету та було приурочене до 74-ї річниці перемоги над німецько-фашистськими загарбниками та роковин вручення бойового прапора бойовикам “МВС ЛНР”.

Фасад Інституту культури і мистецтв був декорований полотном, яке перетворило будівлю на німецький “Рейхстаг” часів Другої світової війни. Поруч встановили макет німецького танка того періоду.

“Розпочалося дійство з появи на площі службових собак, яких радянські війська використовували для підриву танків. Оскільки танковий кулемет розташовувався високо над землею, він не міг ефективно застосовуватися проти чотириногих бійців. На собаках закріплювалося вибуховий пристрій з детонатором, який приводився в дію штирем, що зачіплявся за дно танка”, – пише сепаратистське видання ЛИЦ.

“Запеклий бій радянських солдатів з німецько-фашистськими загарбниками” був реконструйований після того, як “спеціально навчений” собака “ЛНР” “умовно підірвав” макет танка.

“Кульмінацією дійства стало відтворення вставлення штурмового прапора 150-ї ордена Кутузова II ступеня Ідрицької стрілецької дивізії на даху будівлі Рейхстагу військовослужбовцями Червоної армії Олексієм Берестом, Михайлом Єгоровим і Мелітоном Кантарія”, – пише ЛИЦ.

Показом “взяття Рейхстагу” підтримувані Росією бойовики “Луганської республіки” не обмежилися і реконструювали також події на київському Майдані 2014 року, коли спецпідрозділу “Беркута“протистояли неонацистам”.

Хлопці й дівчата у масках і балаклавах зображували майданівців та активістів “Правого сектора”. Вони стукали палицями в бочки і нападали на стрій “беркутів”, закритий металевими щитами. Надалі “беркутівці” оточили активістів, побили палицями і “спакували” в автозак “поліції ЛНР”.

Організатор реконструкції – голова Луганського військово-історичного об’єднання “Пам’ять Донбасу” Анатолій Феоктистов – розповів, що з відповідною пропозицією до них півтора чи два місяці тому звернулося “міністерство внутрішніх справ ЛНР”.

“Нам довелося збирати людей, були складнощі із забезпеченням формою, холостими боєприпасами, проте змогли зібратися. “МВС” допомогло, “народна міліція” (армія “ЛНР” – “Н”), громадські організації”, – розповів Феоктистов.

Він зазначив, що при проведенні реконструкції “штурму Рейхстагу” було використано близько трьох тисяч боєприпасів.

Фотогалерея:

Луганськ ЛНР - майдан і рейхстаг _4 Луганськ ЛНР - майдан і рейхстаг _3 Луганськ ЛНР - майдан і рейхстаг _8 Луганськ ЛНР - майдан і рейхстаг _5
<
>

В Україні луганські реконструкції назвали “божевіллям” та “мілітаристською шизофренією”.

“Люди, які ненавидять Майдан, самі добровільно відтворюють Майдан у себе в місті, вбираються в активістів “Правого сектора” і “б’ють” ряджений “Беркут”.
У місті, яке пережило обстріли і загибель людей у 2014 році, радісно розігрують стрілянину й вуличні бої.
На словах – ЛНРівці за мир. В реальності – мілітаристська шизофренія. Мало бойових дій на фронті. Потрібно ще погратися у війну, підвищити чад насильства і дикості.
Воістину, немає такого божевілля, яке не може відбутися в Луганську”, – прокоментував “реконструкцію” український блогер і журналіст з Донбасу Денис Казанський.

За його словами, найбільше ця реконструкція “нагадує не Майдан, а події весни 2014 року, коли по Луганську ці самі типочки в масках і бігали, й били співробітників МВС зі щитами”.

Читайте також:
“5 хвилин шизофренії”. Як в “ДНР” тренують “мирну” відсіч збройній іноземній місії. ФОТО, ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна