Одесити вшанували пам’ять патріотів, загиблих під час сутичок на Грецькій. ФОТО

 

Мешканці Одеси вшанували пам’ять українських патріотів Андрія Бірюкова та Ігора Іванова, загиблих 2 травня 2014 року під час сутичок із сепаратистами на вулиці Грецькій.

У заході в четвер, 2 травня, взяли участь понад дві сотні людей, повідомляє “Думська”.

Одесити поклали квіти, опісля капелани відслужили панахиду.

Одеса 2 Одеса 4 Одеса 3 Одеса 5 Одеса 6 Одеса 7 Одеса 8
<
>
ФОТО: "Думська"

“Ця акція пам’яті тих людей, які ціною свого життя зупинили війну і не допустили в Одесі луганського й донецького сценаріїв. На цьому місці загинули Андрій Бірюков та Ігор Іванов. Це не було випадково — хлопці свідомо йшли захищати свою державу, і про це потрібно пам’ятати”, — сказала керівник одеського відділу “Правого сектора” Тетяна Сойкіна.

Як повідомляла “Новинарня“, у четвер, 2 травня, безпеку масових заходів в Одесі гарантують понад дві тисячі правоохоронців.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року під час зіткнень між проросійськими і проукраїнськими активістами в Одесі загинули 48 людей і більше 200 постраждали.
Першими жертвами протистояння були українські патріоти, яких розстрілювали сепаратисти в районі Грецької площі.
Близько 40 осіб загинули під час пожежі в Будинку профспілок на Куликовому Полі, де перебували антимайданівці та інші прибічники російських ідей.

Під час відзначення роковин тих подій у 2016-му площа Куликове Поле була закрита для учасників політичних заходів, у 2017 році туди пускали через металодетектори, затримали 14 осіб. Металодетектори на площі використовували і на роковини у 2018-му.

Проросійські сили щороку традиційно вшановують своїх загиблих 2 травня на Куликовому Полі, українські сили – на Грецькій площі.

Читайте також:
“2 травня – свято успішної оборони Одеси від російської агресії”, – Дикий

Очільник одеської поліції подав у відставку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна