Новинський та Мураєв звезли на Куликове поле “жалібників”, – ЗМІ

 

Проросійські політики, які приїхали до Одеси з нагоди п’ятої річниці трагедії 2 травня, звезли в місто “жалібників” з Києва.

Про це в четвер, 2 травня, пише регіональне видання “Думская”.

ЗМІ опублікував фотографії Людмили Прокопечко, яка стверджує, що Євген Мураєв і Вадим Новинський привезли до Одеси кілька груп «жалібників».

Фото: Думская

На кадрах видно автобуси з київськими номерами та спортивних хлопців.

За словами правоохоронців, ситуація на Куликовому полі – контрольована.

Одеса куликове поле Одеса куликове поле1 Одеса куликове поле2 Одеса куликове поле3
<
>

Там особисто присутній перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий.

«Зараз все спокійно. До всіх можливих викликів ми готові. З 7 ранку взяли під охорону цю територію. Працюємо в штатному режимі і готові реагувати на можливі ситуації. Працюємо за скандинавської системою за допомогою Поліції діалогу. На даний момент ніяких ексцесів не було. У нас створені мобільні групи, які будуть реагувати в разі потреби».

Як повідомляла “Новинарня“, у четвер, 2 травня, безпеку масових заходів в Одесі гарантують понад дві тисячі правоохоронців.

Нагадаємо, 2 травня 2014 року під час зіткнень між проросійськими і проукраїнськими активістами в Одесі загинули 48 людей і більше 200 постраждали.
Першими жертвами протистояння були українські патріоти, яких розстрілювали сепаратисти в районі Грецької площі.

Близько 40 осіб загинули під час пожежі в Будинку профспілок на Куликовому Полі, де перебували антимайданівці та інші прибічники російських ідей.

Під час відзначення роковин тих подій у 2016-му площа Куликове Поле була закрита для учасників політичних заходів, у 2017 році туди пускали через металодетектори, затримали 14 осіб. Металодетектори на площі використовували і на роковини у 2018-му.

Проросійські сили щороку традиційно вшановують своїх загиблих 2 травня на Куликовому Полі, українські сили – на Грецькій площі.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна