Україна постачатиме до Туреччини танкові ракети калібру 120 мм

 

Українське держпідприємство “Спецтехноекспорт” уже найближчими тижнями почне постачання в Туреччину 120 мм ствольних керованих ракет “Конус”  виробництва ДП “ДККБ “ЛУЧ”.

Відповідний контракт було підписано із турецькою державною корпорацією “Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu” (“MKEK”) в рамках Міжнародної оборонної виставки “ІDEF2019” у Стамбулі, повідомляє “Укрінформ”.

“Протягом першого етапу реалізації контракту передбачені поставки 120 мм керованих ракет “Конус” і пристроїв наведення для їхньої інтеграції в турецькі основні бойові танки. Згодом внаслідок часткового трансферу технологій українські керовані ракети будуть вироблятися на потужностях MKEK”, — пояснили в “Спецтехноекспорті”.

Парафування контракту дозволило узгодити питання вартості та строків поставок, а також – інші умови реалізації домовленостей. “Завершення процедури підписання та початок виробництва експортної партії ракет заплановано на ближчі тижні”, — вказали у “Спецтехноекспорті”.

Перевага співпраці з MKEK — можливість постачати високоточну зброю не лише турецьким Збройним силам, але й збільшити присутність української продукції на інших ринках, які експлуатують танки зі 120 мм гарматами та активно співпрацюють з турецьким ОПК. Мова йде про країни Близького Сходу та Південно-Східної Азії.

Як відомо, керована ракета “Конус”, розроблена ДП “ДККБ “ЛУЧ” для стрільби з танкових гармат калібру НАТО — 120 мм, здатна вражати ціль на відстані 5 км. Це значно перевищує дальність стрільби звичайних танкових снарядів. Тандемна бойова частина ракети здатна знищити динамічний захист ворожого танку та пробити до 800 мм броні.

Читайте також:
У ЗСУ запроваджують електронний облік боєприпасів

ЗСУ отримали 120 нових зразків техніки, що раніше не були на озброєнні, – Полторак

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна