Вибух на шахті в ОРЛО: кількість загиблих гірників зросла

 

На шахті “Схід-Карбон” біля селища Юр’ївка на непідконтрольній території Луганської області внаслідок вибуху метану загинули 14 гірників, тіла 13 із них уже підняли на поверхню.

Про це в суботу, 27 квітня, повідомив представник уповноваженого з прав людини в Луганській і Донецькій областях Павло Лисянський.

“Інформація про НП на шахті «Схід-Карбон». Станом на ранок піднято з шахти на поверхню тіла 13 гірників. Тільки що мені повідомили, що виявили тіло 14-го гірника, але ще не підняли. Рятувальні роботи тривають”, – написав Лисянський у “Фейсбуці”.

Як повідомляла “Новинарня“, вибух метану на шахті “Схід-Карбон” у Лутугинському районі Луганської області (ОРЛО) стався 25 квітня. Спершу повідомлялося, що від вибуху загинули щонайменше четверо із 17 шахтарів, які на той момент перебували у шахті.
Сепаратисти звернулися по допомогу до російських рятувальників, найближчий загін яких базується за 200 км – у Ростовській області, а не до українських, які могли прибути з підконтрольного Україні Лисичанська Луганської області.
Український уряд оголосив про намір допомогти сім’ям загиблих на шахті, хоча вона розташована на окупованій території.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна