Нові вибухи на Шрі-Ланці: при спробі затримати терористів загинули 15 людей

 

У будинку на сході Шрі-Ланки, де, як підозрює поліція, переховувалися причетні до терактів особи, сталися три нові вибухи. Внаслідок цього загинули 15 осіб, серед яких три жінки і шестеро дітей. При цьому силовики вступили в перестрілку з бойовиками “Ісламської держави”, що перебували в будинку, і знищили принаймні чотирьох із них.

Про це повідомляє видання The Hindu.

Інцидент стався ввечері в п’ятницю, 26 квітня, в місті Сейнтамаруту, район Ампара у Східній провінції.

Ще одна жінка та дитина отримали поранення та були госпіталізовані.

Вибухи сталися в час, коли поліція оточила будинок і планувала обшукати його. Правоохоронці підозрювали, що в ньому перебувають особи, причетні до терактів, скоєних 21 квітня.
В ході операції зчинилася стрілянина, а потім пролунали три вибухи.

За даними поліції, вибухи були скоєні кількома терористами-смертниками.

За кілька годин до цього поліція затримала сімох людей та виявила велику кількість вибухівки у містечку Самантурай. Окрім того, були виявлені пояси смертників, дрон та прапор з ознаками терористичного угрупування “Ісламська держава”, яке, як вважається, стоїть за терактами минулих вихідних. Також було знайдено близько 100 тисяч кульок із підшипників, що використовуються для посилення дії вибуху.

Правоохоронці попереджають про ризик подальших атак. Через це заходи безпеки в країні були посилені. Церкви та мечеті в столиці країни залишаються зачиненими, служби скасовані.
Уряд вирішив перенести відкриття шкіл із 23 квітня на 6 травня.
Міністерство оборони Шрі-Ланки закликало політичні партії перенести заплановані на 1 травня демонстрації.

Як повідомляла “Новинарня“, 21 квітня, на свято Великодня для християн західного обряду, на Шрі-Ланці сталася наймасштабніша терористична атака з моменту закінчення громадянської війни десять років тому. Внаслідок восьми вибухів, що пролунали в церквах та готелях, загинули 253 особи, зокрема 42 іноземці; ще 485 людей отримали поранення. 25 квітня на острові знову пролунав вибух – здетонував вибуховий пристрій, закладений поблизу будівлі суду.
Уряд країни покладав відповідальність за скоєне на два місцевих ісламістських угруповання, одне з яких – “Національний Таухід Джамаат”. Про відповідальність за теракти заявило й терористичне угруповання “Ісламська держава”.

Читайте також:
Вибухи на Шрі-Ланці пов’язані з нападом на мечеть в Новій Зеландії, – Reuters

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна