Ракетний завод у Красноярську загасили. Кажуть, згоріли лише холодильники

 

Однією з основних версій причин пожежі на оборонному заводі “Красмаш” у Красноярську (РФ) вважають порушення правил експлуатації електрообладнання.

Про це в суботу, 27 квітня, повідомив начальник регіонального главку МНС Ігор Лісін, передає російська урядова інформагенція ТАСС.

“Причини зараз розглядаються, кілька версій. Одна з основних версій – порушення правил експлуатації електрообладнання”, – сказав Лісін.

За його словами, ліквідація пожежі “повністю з розбиранням займе час сьогодні до кінця робочого дня”.

Пожежа, площа якого склала 20 тис. Кв. м, стався 26 квітня в складському приміщенні заводу, де зберігалося холодильне обладнання. Займання призвело до обвалення покрівлі на площі 2,5 тис. Кв. м.

Як інформувала “Новинарня“, велика пожежа на території оборонного заводу “Красмаш” у російському Красноярську спалахнула ввечері 26 квітня.
Загорівся дах корпусу холодильних установок. Площа загоряння склала близько 24 тис. кв. метрів. Обвалилася покрівля на площі 2,5 тис. кв. метрів. За попередніми даними, загиблих і постраждалих немає.

Пожежі було присвоєно четвертий ранг складності. У гасінні вогню було задіяно 120 осіб та 33 одиниці техніки. Про вибухи під час пожежі не повідомляли.

Вогонь загасили до ранку 27 квітня.

За повідомленнями росЗМІ, загорівся склад холодильників “Бірюса” із заводу, який орендує частину площ “Красмашу”.

В екстрених службах РФ уточнили , що пожежа не загрожувала цехам із виробництва ракет “Сармат” і “Синева” та іншого озброєння.

АТ “Красмаш” (Красноярський машинобудівний завод) є одним з основних виробників ракетно-космічної техніки в Росії. Завод займається виготовленням балістичних ракет для підводних човнів, базового модуля розгінного блоку для ракет-носіїв “Зеніт” і “Протон” тощо.
Засновник підприємства – Федеральне агентство з управління державним майном РФ.

Нагадаємо, масштабна пожежа в Росії на найбільшому оборонному заводі, що виробляє вибухівку, сталася в серпні 2018 року, були жертви.

Читайте також:
У Росії на будівництві криголама “Віктор Черномирдін” сталася масштабна пожежа, є постраждалі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна