У Росії – пожежа на найбільшому оборонному заводі, що виробляє вибухівку. Є жертви

 

Три людини загинули внаслідок вибуху під час техпроцесу в одному з цехів оборонного заводу ім. Свердлова в місті Дзержинськ Нижньогородській області РФ. Стан ще трьох осіб невідомий, їхня доля з’ясовується.
Про це повідомили російській агенції ТАСС у правоохоронних органах регіону.

У свою чергу в медслужбі області уточнили, що в результаті події постраждали чотири людини, вони госпіталізовані.

За даними правоохоронних органів, в одному з цехів заводу в п’ятницю, 31 серпня, стався вибух речовини амоналу. 

“Попередня причина – порушення технологічного процесу, – уточнив співрозмовник агентства ТАСС. – Після вибуху виникла пожежа, її загальна площа становить 100 кв. метрів. На місці працюють пожежні розрахунки. Пожежі присвоєно третій, підвищений номер складності”.

Будівля заводу оточена.

Слідчий комітет РФ почав перевірку за фактом події.

За інформацією на сайті СК РФ по регіону, вибух стався при “здійсненні технічних робіт”. Зараз огляд місця події утруднений “у зв’язку з роботами, що проводяться співробітниками МНС з ліквідації наслідків”.

Оборонний завод ім. Свердлова є найбільшим виробником всіх видів вибухівки для військових і промислових цілей, детонаторів, передавальних зарядів для гірничорудної промисловості тощо.

Читайте також про подію березня 2017:
У Росії – пожежа й вибухи на пороховому заводі в Казані. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна