Єврокомісія дасть свою оцінку новому закону про українську мову

 

Європейська Комісія має намір вивчити й дати свою оцінку ухваленому Верховною Радою України закону про функціонування української мови як державної.

Про це сказала речниця високого представника ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріки Могеріні Майя Косьянчич.

“Нам відомо, що український парламент ухвалив новий закон про мову. Зараз ми очікуємо публікації остаточної версії цього закону, щоб вивчити його зміст”, – сказала вона на брифінгу в п’ятницю, 26 квітня, в Брюсселі, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Водночас Косьянчич нагадала, що ЄС постійно говорив про те, що “українська влада має направити закон про мову для оцінки Венеційській комісії Ради Європи до того, як він набуде чинності”.

Читайте також:
Угорський міністр розкритикував закон про мову

Закон про мову: які норми Рада пом’якшила перед фінальним голосуванням

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна