Угорський міністр розкритикував закон про мову

 

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто назвав неприйнятним ухвалений у четвер Верховною радою закон про мову.

Про це в четвер, 25 квітня, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на портал Hirado.

Сійярто наголосив, що український закон про мову порушує права угорської меншини і відображає бачення президента Петра Порошенка, який, за словами угорського міністра, “просував антиугорську політику”.

“Однак українські виборці переважною більшістю вибрали іншого президента, Володимира Зеленського, і покінчили з ерою Порошенка” – сказав Сійярто.

“Ми сподіваємося, що на основі взаємної поваги і бажання знайти рішення ми зможемо прояснити ситуацію з законами, що зачіпають права угорської громади, з новим, обраним переважною більшістю президентом”, – заявив міністр.

За його словами, перші заяви обраного українського президента дають привід для надії.

“Наша мета повернути дружбу між Угорщиною і Україною , і результати останніх президентських виборів в Україні дають нам деяку надію”, – сказав Петер Сійярто.

Нагадаємо, закон “Про забезпечення функціонування української мови як державної”, який сьогодні ухвалила Верховна рада, містить рекомендації Венеціанської комісії щодо врахування інтересів національних меншин відповідно до міжнародних зобов’язань України.

Як інформувала “Новинарня“, Порошенко пообіцяв підписати мовний закон та подякував російськомовним українцям.

Читайте також:
Зеленський проаналізує “мовний” закон після інавгурації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.