Порошенко пообіцяв підписати мовний закон та подякував російськомовним українцям

 

Президент України Петро Порошенко підпише Закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної», щойно документ надійде з Верховної Ради.

Це сказав Глава держави у четвер, 26 квітня, у коментарі щодо ухвалення цього документа.

«Підпишу закон, щойно він надійде мені на підпис. Зауважте, що ухвалення закону ми свідомо винесли за рамки виборчої кампанії, бо насправді він не про вибори. Він про мову. Про нашу українську мову», – сказав Глава держави.

Петро Порошенко нагадав, що робота над Законом тривала кілька років і за цей час «з нього прибрали і каральні інспекції, і структури, які би могли тиснути на бізнес».

«Текст став гармонійним і збалансованим», – констатував він та додав, що за останні п’ять років Україна в питанні розвитку мови «вийшла з передінфарктного стану».

«Зробили дуже багато. Українською мовою говорить з нами якісний інформаційний продукт: кіно, книга, радіо і телебачення», – сказав Глава держави.

Президент подякував більшості російськомовних громадян за те, що з розумінням ставляться до необхідності підтримки української мови. «Я теж, до речі, вивчив її вже у зрілому віці», – сказав Петро Порошенко.

Закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної» ухвалений Верховною Радою 25 квітня. Закон підтримали 278 народних депутатів.

Як інформувала “Новинарня“, Зеленський проаналізує “мовний” закон після інавгурації.

Читайте також:
Рада ухвалила історичний закон про державну мову. ХТО БУВ ПРОТИ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.