Українські авіатори почали літати у французьких шоломах

 

На Київщині військові льотчики бригади тактичної авіації виконали перші польоти в новому французькому шоломі LA 100.

Про це в четвер, 25 квітня, інформує Міноборони.

Відзначається, що шолом тестують, «підганяють» за усіма параметрами, а паралельно — завершується адаптація технічної документації під українські стандарти. Таке спорядження вже не перший рік використовується льотчиками НАТО, в тім числі – французькими.

“Одна із головних переваг LA 100 його вага. Якщо російський аналог ЗШ-7 важить близько 2-х кілограмів, то «француз» удвічі менше. Тобто, в разі катапультування навантаження на шийний відділ хребта льотчика становитиме вже не 40, а 20 кілограмів. Попри малу вагу, шолом LA 100 досить міцний та з легкістю витримує навантаження. Вартість французьких шоломів значно нижча”, — повідомив старший інженер відділу експлуатації авіаційного обладнання підполковник Олег Наумук.

Протягом трьох місяців новинку тестуватимуть в бригаді тактичної авіації. Після цього командування Повітряних Сил клопотатиме про закупівлю вже більшої партії французьких шоломів.

Як інформувала “Новинарня“, Забродський оцінив американські парашутні системи для ДШВ.

Читайте також:
Українські військові льотчики здобули приз на авіашоу в Британії. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна