РФ у Мінську відмовилася обговорювати звільнення українських заручників

 

Росія на засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську відмовилася обговорювати питання про звільнення українських політв’язнів та військовополонених.

Про це повідомила перший заступник Голови Верховної Ради, представник України у гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.

“Особлива тема: звільнення політв’язнів, заручників, військовополонених. Євген Марчук (представник України в ТКГ – ред.) прямо звернувся до представника РФ Бориса Гризлова з проханням негайного звільнення утримуваних, зокрема, моряків. Вибори закінчилися – й варто РФ припинити шантажувати Україну заручниками і розблокувати їх звільнення. На що отримали наступну відповідь: до закінчення судилищ над моряками не може бути ніяких звільнень, а потім, мовляв, побачимо”, – написала Геращенко.

Також, за її словами, українська сторона не отримала відповіді на вимогу припинити знущання над військовополоненими моряками і відмовитися від психолого-психіатричних експертиз, які є тортурами.

“РФ демонструє неготовність до компромісів, навпаки – поки що чітко прослідковується курс на замороження конфлікту”, – наголосила Геращенко.

Як інформувала “Новинарня“, у РНБО заявили про ескалацію російської агресії проти України.

Читайте також:
Україна звернулася до Радбезу ООН через паспорти РФ для мешканців Донбасу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна