Адвокат Януковича повідомив про його намір повернутися в Україну

 

Адвокат Віталій Сердюк заявив, що екс-президент-утікач Віктор Янукович, повернутися в Україну після того, як Петро Порошенко піде з президентської посади.

Як сказав він в інтерв’ю російській газеті “Известия”, у Януковича є намір повернутися і над цим адвокати працюють вже не перший рік.

“На території Російської Федерації Янукович перебуває тимчасово і вимушено. І захист робить все, щоб відновити його права і довести, що звинувачення мали політичний, а не правовий характер”, – сказав Сердюк.

Він зазначив, що після зміни влади в Києві з’являється шанс, що процес проти Януковича перестане бути політизованим. Також адвокат додав, що захист буде відстоювати права Януковича незалежно від того, яку позицію з цього питання займе обраний президент України Володимир Зеленський.

Нагадаємо, 24 січня Оболонський районний суд Києва визнав Януковича винним у державній зраді та сприянні в плануванні, підготовці, розв’язуванні та веденні агресивної війни – і засудив його до 13 років ув’язнення.

Вирок не набув чинності, адже був оскаржений.

Читайте також:
Янукович привітав Зеленського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна