Україна поверне Франції вкрадену рік тому картину. Її вартість – $1,5 млн

 

Франції повернуть вкрадену в 2018 році картину художника Поля Сіньяка “Порт Ла-Рошель”, яку вилучили українські поліцейські 15 квітня в Києві в одного з підозрюваних у вбивстві столичного ювеліра Сергія Кисельова

Про це у вівторок, 23 квітня, пише Еспресо.TV

Картину передав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков послу Франції в Україні Ізабель Дюмон.

Відповідну картину художника Поля Сіньяка “Порт Ла-Рошель” поліцейські вилучили 15 квітня у Києві в одного з підозрюваних у вбивстві столичного ювеліра Сергія Кисельова. Її викрали у 2018 р. з музею в м. Нансі і буде повернуто Франції.

Нагадаємо, що 13 квітня поліція розкрила скоєне на початку березня в Києві вбивство ювеліра Сергія Кисельова та затримала 3 підозрюваних у скоєнні цього злочину, вилучивши під час обшуків у них арсенал зброї, боєприпасів, а також твори мистецтва.

Серед вилучених в одного з підозрюваних речей виявили кілька картин. Одна з них схожа на картину, яку минулого року було викрадено у Франції з музею в місті Нансі. Це картина 1915 року художника Поля Сіньяка “Порт Ла-Рошель”. Її вартість становить $1,5 млн. Наразі не відомо, чи є вона оригіналом, буде призначено мистецтвознавчу експертизу”.

Як інформувала “Новинарня“, в Амстердамі знайшли викрадену картину Пікассо вартістю €25 мільйонів.

Читайте також:
США через суд хочуть повернути Україні вкрадену нацистами картину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна