У Слов’янську бойовика “ДНР” засудили до 8 років позбавлення волі

 

У грудні 2018 року військовослужбовці одного з підрозділів Збройних сил України на лінії зіткнення з окупованими територіями під час вогневого контакту з ворогом затримали учасника збройних формувань Російської Федерації.

Про це повідомляють у прес-центрі штабу ООС.

Співробітники Військової контррозвідки СБ України зі складу Об’єднаних сил встановили, що у вересні 2014 року громадянин П., мешканець міста Горлівка Донецької області, піддавшись російській пропаганді, добровільно влаштувався на службу до незаконного збройного формування так званої “ДНР”.

Згодом, перебуваючи на посаді оператора ПТКР у складі 3-ї бригади так званої народної міліції “Беркут”, він брав активну участь в бойових діях на боці російських окупантів проти сил Антитерористичної операції. Зокрема, у складі цього підрозділу захоплював місто Дебальцеве, потім ніс службу на блокпостах “Калинівка – Радгосп Горлівський”, “Кондратіївський терикон” та “Зайцеве, зупинка”.

Під час одного з вогневих контактів у жовтні 2016 року громадянин П. зазнав поранення, через що був комісований за станом здоров’я. У червні 2018 року він знову влаштувався до одного з підрозділів збройних формувань Російської Федерації кулеметником, та неодноразово брав участь у обстрілах позицій підрозділів Об’єднаних сил.

Після затримання злочинця передали співробітникам військової контррозвідки зі складу Об’єднаних сил, які забезпечили документування його протиправної діяльності.

Нещодавно Слов’янський міський суд Донецької області визнав громадянина П. винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.258-3 (участь у терористичній організації) Кримінального кодексу України та ухвалив рішення засудити його до восьми років позбавлення волі.

Читайте також:
Розвідника “ЛНР” затримали на блокпосту українські правоохоронці. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна