У Зеленського несподівано відмовилися від виконання головних передвиборчих обіцянок

 

У команді Володимира Зеленського, який лідирує в президентських перегонах, заявили, що питання зниження комунальних тарифів не є прерогативою президента, а також висловилися щодо участі у боротьбі з корупцією у владі.

Політконсультант кандидата Дмитро Разумков у інтерв’ю “Факти ICTV” розповів про перші кроки Зеленського на посаді президента.

На запитання журналіста про те, чи буде Зеленський добиватися зниження комунальних тарифів, адже саме цього люди найбільше чекають у перші сто днів, Разумков відповів нечітко.

“Це не зовсім прерогатива президента. Якщо ми говоримо про корупційну складову, яка часто лежить в основі тарифів, то позиція президента багато в чому може вплинути на процес. Обіцяти, що це станеться через день-два — (Зеленський, — “Н”) не можна. Це процес, який буде не простим, цей процес доведеться пройти і Зеленському та його команді, і українському народу”, — заявив Разумков.

Нагадаємо, що проблему високих тарифів на комуналку неодноразово обговорювали під час передвиборчої кампанії Зеленського. Він критикував чинну владу через завищені тарифи.

Стосовно іншого очікування виборців – притягнення до відповідальності представників влади за корупційні злочини, інший член команди Зеленського Олександр Данилюк у коменарі УП зауважив: “Стосовно посадок… Що може зробити президент? Він не буде втручатися в процеси і заважати антикорупційним органам робити свою роботу. Сам він не може саджати чи не саджати людей – тоді він нічим не відрізнятиметься від старої системи”.

“Тому ще раз: у президента не буде кнопки посадити чиновників, але він буде забезпечувати умови, щоб правоохоронні органи і суди займалися своєю роботою”, – заявиви Данилюк.

Читайте також:
Трамп привітав Зеленського і підтвердив готовність підтримувати реформи в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна