Росія заборонила експорт в Україну нафти та нафтопродуктів

 

Уряд Росії заборонив експорт до України російської нафти і нафтопродуктів.

Про це повідомив у четвер, 18 квітня, на засіданні уряду РФ прем’єр-міністр Дмитро Медведєв, передає ТАСС.

“Встановлюється заборона на експорт до України російської нафти і нафтопродуктів”, — сказав він.

Медведєв також повідомив про розширення заборони на ввезення деяких українських товарів.

“Я підписав постанову уряду на цю тему. Ми розширюємо заборону на ввезення до Росії окремих видів товарів, цей захід торкнеться української продукції машинобудування, легкої промисловості, металообробки, вартість якої торік становила майже 250 млн. дол.” — зазначив Медведєв.

Він уточнив, що деякі російські товари можна буде вивозити до України тільки після спеціального дозволу.

“Визначається перелік тих товарів, які з 1 червня поточного року можна буде вивозити в Україну тільки на підставі окремих дозволів. До цієї категорії включено продукцію ПЕК, зокрема вугілля і нафту, і нафтопродукти”, — зазначив Медведєв.

За даними Державної фіскальної служби, Україна в січні-березні 2019 року імпортувала нафтопродуктів на 1,109 млрд. дол. За даними відомства, імпорт нафтопродуктів з Росії в грошовому вимірі становив 460 млн. дол.

Нагадаємо, Росія раніше вже запровадила обмеження проти українських компаній і фізичних осіб. Тоді до списку санкцій потрапили 245 осіб і 7 юридичних осіб, в результаті розширення списку під обмеженнями зараз знаходяться 567 фізичних та 75 юридичних осіб.

Рада національної безпеки і оборони України 26 грудня 2018 року запровадила нові санкції проти РФ. Обмежувальні заходи були введені проти організаторів так званих виборів на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, а також у відношенні військових і правоохоронців, причетних до незаконного захоплення 24 українських моряків біля Керченської протоки 25 листопада 2018 року і незаконного утримання їх у російських в’язницях.

У відповідь на ці обмеження Росія 29 грудня 2018 року ввела заборону на ввезення з України ряду промислових і сільськогосподарських товарів, сировини і продовольства.

10 квітня 2019 року Кабінет міністрів України розширив список російських товарів, імпорт яких заборонено. Відтепер заборона поширюється на формалін і карбамідо-формальдегідний концентрат, пружини для вантажних вагонів, електричну апаратуру для пристроїв залізничної автоматики та зв’язку, а також провідники електричні для напруги понад 1000 В.

Читайте також:
“Танці з нафтовиками”. Фірма дружини Медведчука освоює родовище в російській Югрі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна