У Слов’янську прикордонники та СБУ затримали бойовика бандформування “Гром”. ВІДЕО

 

У Слов’янську спільна міжвідомча група співробітників Держприкордонслужби та СБУ зі складу Об’єднаних сил затримала представника незаконного збройного формування “Гром”.

Про це в понеділок, 15 квітня, інформує прес-центр Операції об’єднаних сил.

Протягом року силовики збирали відомості та документували участь громадянина України в діяльності силового блоку незаконних збройних формувань так званої “ДНР”.

Донеччанин приймав участь в діяльності керованого РФ незаконного збройного формування “Гром”, який дислокувався в місті Харцизьк та був створений російськими кураторами одним із перших на тимчасово окупованій території України.

“Затриманий бойовик займався підприємницькою діяльністю, а з початком бойових дій, як він пояснив, його змусили примкнути до НЗФ проросійські бойовики та ситуація в цілому, що склалась на окупованій території. Втім, це не заважало йому хизуватися приналежністю до злочинного угруповання, демонструючи у соцмережах фото зі зброєю в руках”, – йдеться у повідомленні прес-центру ООС.

https://www.facebook.com/pressjfo.news/videos/277119213197011/

Затриманому оголошено про підозру у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 258-3 ККУ (Створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само матеріальне, організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації).

Матеріали досудового розслідування скеровано до суду.

Як інформувала “Новинарня“, на адмінкордоні з Кримом впіймали бойовика батальйону “Сомалі”.

Читайте також:
В Одесі засудили чоловіка, який готував теракти та диверсії в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна