В Одесі засудили чоловіка, який готував теракти та диверсії в Україні

 

До семи років восьми місяців позбавлення волі засуджено одесита, причетного до підготовки та вчинення терактів у різних регіонах України.

Про це в понеділок, 15 квітня, інформує прес-центр Служби безпеки України.

“Оперативники спецслужби встановили, що у 2015 році чоловік приєднався до диверсійно-терористичної групи, яка діяла на території Одеської та Миколаївської областей. У складі угруповання одесит займався виготовленням вибухових пристроїв для вчинення диверсій”, – йдеться у повідомленні силовиків.

За задумом зловмисників, знищення стратегічно важливих об`єктів критичної інфраструктури мало призвести до дестабілізації суспільно-політичної ситуації та сприяти захопленню терористами влади в регіонах.

Правоохоронці затримали учасників угруповання влітку 2015 року. Під час обшуків в одному із гаражних приміщень, що належали диверсантам, правоохоронці вилучили велику кількість зброї і боєприпасів, а також саморобний вибуховий пристрій з електричним детонатором, призначений для вчинення теракту в Миколаєві.

За висновками експертів, деталі пристрою ідентичні тим, що використовувалися у вибухівці при здійсненні терактів на одеській залізниці у квітні-червні 2015 року. Приморський районний суд Одеси визнав чоловіка винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 258 та ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Вирок набув законної сили.

Наразі триває судовий розгляд щодо п’яти інших учасників угруповання.

Як інформувала “Новинарня“, чоловіка із Придністров’я засудили на шість років за диверсію на одеській залізниці.

Читайте також:
Харківська сепаратистка, яка підривала пам’ятник УПА, отримала умовний вирок

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна