Чоловіка із Придністров’я засудили на шість років за диверсію на одеській залізниці

 

Мешканця Тирасполя засудили до 6 років і 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією майна за вибух на залізниці в Одеській області.

Як інформує “Новинарня“, про це в суботу, 23 березня, пише “Судовий репортер“.

Обвинувачений працював у Тирасполі (невизнане цивілізованим світом Придністров’я) адміністратором в комп`ютерному клубі «Флагман», де у травні 2014 познайомився з чоловіком,який був радикально негативно налаштований до діючої в Україні державної влади. Новий знайомий був прибічником створення на території південних та східних областей України державного утворення – так званої «Новоросії». Він підмовив молдаванина вчиняти провокації і диверсії на території Одеси, пропонуючи по 1000 доларів за кожну успішну акцію.

У грудні 2014 чоловік із двома спільниками, один з яких невстановлений, незаконно перетнули кордон з Україною в районі села Розалівка Одеської області і привезли саморобний вибуховий пристрій.

Вибухівку поклали на залізничні рейки за адресою: м. Одеса, і Овідіопольська дуга, 6. По рейках вранці 24 грудня 2014 проходив поїзд з вантажем дизельного палива. Стався вибух. Інцидент становив загрозу життю і здоров`ю особового складу вказаного потягу та співробітників моторвагонного депо, але ніхто не загинув.

Троє чоловіків після вибуху пішки перетнули кордон у напрямку Молдови. Одного з них затримали в березні 2016 і взяли під варту.

Чоловікові інкримінували незаконне придбання, зберігання та носіння вибухового пристрою (ч.1 ст.263 КК), диверсію (ст.113 КК) і переміщення поза митним контролем вибухових речовин за попередньою змовою групою осіб (ч.2 ст.201 КК).

В суді обвинувачений вину визнав і розкаявся. Суд зарахував йому один день попереднього ув`язнення як два дні позбавлення волі.

Як інформувала “Новинарня“, військові Росії влаштували на межі “ПМР” незаконні навчання.

Читайте також:
З Придністров’я не буде жодних агресивних дій щодо України, — Красносельський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.