Справа про підірване авто розвідника: до підготовки теракту причетний податківець

 

Інформацію про пересування автомобіля співробітника Головного управління розвідки Міністерства оборони диверсантам передав співробітник податкової міліції.

Про це в понеділок, 15 квітня, пишуть “Українські новини” із посиланням на судові документи.

Зазначено, що з 4 квітня Служба безпеки України під процесуальним керівництвом Головної військової прокуратури розслідує підрив автомобіля співробітника ГУР Міноборони.

Встановлено, що в 3:17 4 квітня диверсант, перебуваючи на автомобільній парковці супермаркету на вул. Академіка Вільямса, з невстановлених мотивів, зробив спробу встановлення саморобного вибухового пристрою на днищі (із зовнішнього боку кузова під сидінням водія) автомобіля Chevrolet Evanda, яким користувався розвідник.

У момент установки сталася самовільна детонація саморобного вибухового пристрою. Диверсант від отриманих поранень помер в лікарні.

Відповідно до листа Департаменту контррозвідки СБУ встановлена жінка, яка оформила нотаріально завірене запрошення для загиблого диверсанта – громадянина Киргизії Олексія Ломако. Також встановлені інші підозрювані в пособництві злочину.

“Згідно з листом 5-го управління Департаменту контррозвідки СБ України від 04.04.2019 № 2/5/2-12/5 нт встановлено, що інформацію про пересування автомобіля потерпілого по БД (базі даних) «Безпечне місто» отримував співробітник податкової поліції м. Києва…, який на прохання свого кума …надав пароль і віддалений доступ до комп’ютера, на якому було встановлено ключ від “Безпечного міста”, – сказано в матеріалах суду.

У ході проведення обшуку у фігуранта справи правоохоронцями виявлено та вилучено майже 1,5 млн гривень, 24,3 тис. доларів, 4,8 тис. євро і 9,7 тис. туркменських манат. Всі вилучені кошти заарештовані за клопотанням військової прокуратури.

Як повідомлялося, 4 квітня диверсант загинув після невдалої спроби закласти вибухівку в автомобіль співробітника розвідки в Києві.

Слідство триває.

Як інформувала “Новинарня“, у Києві підірвали автомобіль офіцера українських спецслужб.

Читайте також:
Підривник, який намагався знищити офіцера українських спецслужб, помер у лікарні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна