Росія починає мобілізацію на Донбасі, – розвідка

 

Російське окупаційне командування під виглядом командно-штабного навчання з питань “територіальної оборони” планує приховано провести чергову мобілізацію на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей.

Про це повідомив речник Міністерства оборони України Максим Праута  на брифінгу з посиланням на інформацію Головного управління розвідки Міноборони, передає УНІАН.

За його словами, протягом 15-23 квітня заплановано розгортання так званими “мобілізаційними департаментами ДНР/ЛНР” штабів територіальної оборони.

“Крім того, 15-17 квітня триватимуть навчання з цивільної оборони із залученням усіх так званих “республіканських силових структур”. При цьому в ході зазначених заходів вводитиметься посилений адміністративно-поліцейський режим з наданням так званим “правоохоронним органам” додаткових повноважень щодо розшуку та затримання громадян, які уникають призову на військову службу у складі російсько-окупаційних військ”, — заявив Праута.

Він підкреслив, що проведення у такий спосіб мобілізації викликає обурення серед місцевого населення, особливо серед громадян, які опинилися під загрозою призову у зв’язку зі збільшенням до 65 років призовного віку, та молоді, яку замість продовження навчання й отримання професії буде призвано до з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

Читайте також:
Бій на Луганщині: окупанти пробували зайняти нові позиції, прикрившись небіжчиком

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна