Заступник глави АП Валерій Кондратюк подав у відставку, розкритикувавши Порошенка

 

Подав у відставку заступник глави адміністрації президента генерал-лейтенант Валерій Кондратюк, який відповідав за напрямок спецслужб.

Про це йдеться в заяві Кондратюка, в якій він пояснює вимушені причини подачі в лютому цього року рапорту про відставку, передає УНІАН.

Інформацію про заяву генерала Кондратюка УНІАНу підтвердив голова АП Ігор Райнін.

У своїй заяві Валерій Кондратюк звинувачує президента Петра Порошенка у “прихованих домовленостях” із Віктором Медведчуком, зокрема нібито для його (Кондратюка) дискредитації, а також у тому, що “розпіарені успіхи в боротьбі з російською агресією не завжди такі однозначні, як це подається кишеньковими журналістами”.

Кондратюк1 Кондратюк2
<
>

УНІАН подає й інші закиди Кондратюка в додатковому коментарі: останні дії президента говорять про те, що він вважає себе “одноосібним захисником країни”, “він (Порошенко) вважає, що тільки він особисто забезпечив дипломатичну підтримку. Це далеко не так” тощо.

Валерій Кондратюк – український кадровий військовий, розвідник, який пройшов шлях від офіцера до керівника спецслужб. Працював на дипломатичних посадах, був військовим аташе України в США, керував Управлінням центрального апарату СБУ.
Після перемоги Майдану, з березня 2014-го по липень 2016 року, був начальником департаменту контррозвідки СБУ, із серпня 2016-го по жовтень 2017 року очолював Головне управління розвідки Міноборони України.
У 16 жовтня 2016 року став заступником глави адміністрації президента України (призначений на цю посаду після загибелі Андрія Таранова, який розбився на водному мотоциклі).

Читайте також:
Більша частина досягнень Таранова залишається під грифом секретності,- Порошенко

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна