Українки перемогли на Європейській математичній олімпіаді серед дівчат

 

У п’ятницю, 12 квітня, у Києві відбулася церемонія нагородження призерів та учасників Європейської математичної олімпіади серед дівчат (European Girls’ Mathematical Olympiad). У командному заліку перемогу здобули українки.

Наші дівчата посіли першу сходинку із загальним результатом 115 балів, передає “Укрінформ”.

Зазначалося, що в особистому заліку Катерина Горох (учениця 11-го класу № 145), Карина Нечипорук (учениця 11-го класу ліцею №208), Влада Петрусенко (учениця 11-го класу Новопечерської школи) вибороли золоті медалі, Олеся Білик (учениця 11-го класу КПНЛ № 145) завоювала “бронзу”.

Цього року у EGMO брали також участь іще четверо українських школярок, які також продемонстрували високі результати – учениця 9-го класу Києво-Печерського ліцею № 171 “Лідер” Маргарита Баклан, учениця 8-го класу ліцею “Наукова зміна” Роксолана Іванчук та учениця 10-го класу Києво-Печерського ліцею № 171 “Лідер” Ольга Жур здобули бронзові медалі.

А учениця 10-го класу Києво-Печерського ліцею № 171 “Лідер” Аліса Баклан отримала заохочувальну відзнаку.

Команда України бере участь в EGMO з моменту започаткування олімпіади у 2012 році. За 7 років існування EGMO українські школярки тричі ставали найкращою командою за сумарною кількістю балів в офіційному заліку. Поки жодній з інших країн не вдалося повторити такі високі результати.

Друге місце в командному заліку посіла команда Болгарії, на третьому – команда з Польщі.

Загалом на олімпіаду до Києва приїхали 49 команд із різних країн. Окрім учасників з Європи, до змагань також долучилися представниці США, Японії, Мексики, Австралії, Канади, Чилі, Бразилії, Саудівської Аравії, Індії тощо.

Європейська математична олімпіада для дівчат (European Girl’s Mathematical Olympiad, EGMO) проходила у Києві 7-12 квітня.

Читайте також:
В Україні дівчатам дозволили вступати до військових ліцеїв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна