Російські слідчі оголосили в міжнародний розшук Анатолія Гриценка

 

Слідчий комітет РФ оголосив у міжнародний розшук колишнього міністра оборони України Анатолія Гриценка і просить суд заарештувати його заочно. Слідчі звинувачують Гриценка в публічних закликах до здійснення терористичної діяльності на території Росії.

Про це у п’ятницю, 12 квітня, повідомляє російське видання ТАСС, цитуючи прес-секретаря суду Юнону Царьову, передає Zaxid.net.

“До Басманного суду Москви надійшло клопотання слідчих органів про обрання щодо А. Гриценка заочного запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. Він оголошений у міжнародний розшук”, — сказала представник суду, не уточнивши дату засідання.

Уточняється, що слідство проти Гриценка розпочато ще влітку 2018 року. Причиною для відкриття провадження стали висловлювання Гриценка в ефірі українських телеканалів “1+1»” і “112 Україна”. На думку російських слідчих, Гриценко закликав здійснювати теракти на території РФ.

“Якщо це війна справді, а не ігрища тоді за кожну таку машину, яка злетіла у повітрі у Києві чи Маріуполі, має по дві злетіти десь у Таганрозі чи Москві. Тоді це буде переконливо”, — заявив Гриценко ще у 2017 році в ефірі каналу “112 Україна”.

Інша заява Гриценка прозвучала у 2014 році в ефірі програми ТСН на каналі “1+1”.

“Противник зупиниться тоді, коли він зрозуміє, що втрати для нього неприйнятні. Ось зараз поранені й убиті йдуть в українські сім’ї, а вони повинні йти і в російські родини теж. І якщо підривають полотно залізничне і пускають під укіс наші поїзди, то так само російські потяги з бойовою технікою, яку підтягують, повинні йти під укіс. Значить, потрібно діяти на території Російської Федерації. Війна — то війна всіма доступними засобами”, — заявив Гриценко.

Ці заяви російські слідчі вирішили трактувати як “заклики до терористичної діялності”. Гриценку заочно висунули звинувачення за двома епізодами ч. 205.2 Кримінального кодексу РФ (“Публічні заклики до здійснення терористичної діяльності в мережі Інтернет”).

Читайте також:
“Щоб дати йому і країні шанс”: Гриценко зустрівся з Зеленським

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна