В Одеський порт із США прибула партія військових позашляховиків

 

У середу, 10 квітня, автомобілевоз Sea Amazon під прапором Мальти доставив в Одеський порт партію військової техніки для ЗСУ, зокрема 35 військових позашляховиків HMMWV.

Про це повідомляє “Думська”.

“Судно пришвартувалося до причалу №1К приблизно о 8-й ранку, після чого через задню апарель виїхало 15 санітарних і 20 бойових “Хамві”, — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що це вже третя партія HMMWV, що надійшла в Україну 9 квітня. Перша була в 2015-му, друга — в 2017 році.

Всього, за різними даними, американці передали Україні від 230 до 300 машин. Ці автомобілі перебувають на озброєнні ЗСУ з 2001-го року. Здебільшого, ними оснащують десантно-штурмові бригади.

У військових позашляховиків HMMWV восьмициліндровий дизельний двигун об’ємом 6,2 л і потужністю 160 к.с. Машина здатна розганятися до 113 км/год, при цьому витрата палива – від 16 до 23 л на 100 км. Маса автомобіля — 2359 кг, вантажопідйомність — дві тонни. Екіпаж — до п’яти осіб, з яких один водій і один стрілець.

Чиатйте також:
В порт Одеси прибули фрегати НАТО “Торонто” та “Санта Марія”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.