Лідери ЄС проведуть екстрений саміт щодо відстрочки Brexit

 

Лідери Євроcоюзу проведуть екстрений саміт у Брюсселі з питання надання Великій Британії ще однієї відстрочки для виходу з блоку.

Про це повідомляє BBC.

“Лідери ЄС мають зустрітися на екстреному саміті в Брюсселі, щоб вирішити, чи пропонувати Великій Британії ще одну відстрочку для Brexit”, — йдеться в повідомленні.

На саміті, який почнеться близько 18:00 за місцевим часом, прем’єр-міністр Британії Тереза Мей запропонує відкласти дату виходу країни з ЄС до 30 червня з можливістю піти раніше, якщо угоду прем’єра щодо Brexit буде ратифіковано парламентом.

Але очікується, що ЄС запропонує більш тривалу відстрочку (терміном до року) після того, як президент Європейської ради Дональд Туск закликав інших 27 лідерів підтримати “гнучкий” варіант перенесення Brexit на більш тривалий термін, а також на певних умовах.

Станом на сьогодні, Велика Британія зобов’язана покинути склад ЄС у п’ятницю, 12 квітня.

Читайте також:
“Brexit now”: у центрі Лондона тисячі людей протестують та вимагають виходу Британії з ЄС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна