Понад 150 американських десантників тренуватимуть українських бійців

 

Найближчими днями понад 150 військових eлітної повітряно-десантної дивізії армії США прибудуть в Україну для тренування українських військових у Яворівському центрі бойової підготовки та обміну досвідом на Львівщині.

Про це повідомив у вівторок, 9 квітня, посол України у США Валерій Чалий у Facebook.

“Клекотливі орли (screaming eagles) летять до України! Найближчими днями понад 150 військових eлітної 101-ї повітряно-десантної дивізії армії США прибудуть в Україну для тренування наших у Яворівському центрі бойової підготовки і взаємного обміну досвідом”, — зазначив він.

Дипломат додав, що нещодавно говорив про важливість військового стратегічного партнерства України та США з начальником штабу армії США, якого президент Дональд Трамп запропонував на посаду глави Об‘єднаного комітету начальників штабів, — генералом Марком Міллі. “Пересвідчився — цей бойовий генерал слів на вітер не кидає”, — наголосив Чалий.

Нагадаємо, в офіційно оприлюдненому проекті оборонного бюджету США на 2020 рік передбачається надання Україні 250 млн. доларів на посилення безпеки і оборони в рамках програми “Ініціатива безпекової допомоги Україні”

Згідно з документом, зазначені кошти планується спрямувати “на підтримку Збройних сил та національних сил безпеки України та для заміни будь-якого озброєння та товарів оборонного призначення, які вже були надані Україні Сполученими Штатами”.

Порівняно з бюджетним запитом на 2019 рік, пропонована сума безпекової допомоги нашій державі збільшена на 50 млн. доларів. Водночас бюджетний запит ще має пройти обговорення в Конгресі США, де можуть вноситися зміни і доповнення.

Читайте також:
Посол України у США Чалий закликав Google виправити карти з “російським Кримом”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.