ОБСЄ зафіксувала танки і ЗРК в аеропорту окупованого Луганська

 

У Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ заявили, що на території колишнього міжнародного аеропорту “Луганськ”, який у 2014 році був зруйнований окупантами, наразі розміщені танки і зенітні ракетні комплекси бойовиків.

Про це йдеться у звіті місії від 8 квітня.

Зазначається, що безпілотник ОБСЄ зафіксував сім танків (Т-72) і шість зенітних ракетних комплексів (9К35) на території колишнього міжнародного аеропорту Луганськ, приблизно в 10 кілометрах на південь від Луганська.

Також у місії повідомили, що там же розміщені 7 самохідних гаубиць (2С1), 6 РСЗО (БМ-21) і 9 буксируваних гаубиць (2А65 “Мста-Б”, 152 мм — 5 од., Д-30 “Жаба”, 122 мм — 4 од.).

Крім того у СММ додали, що у дворі житлових будинків бойовики розмістили  військову техніку – ББМ (типу БМП) в Новоласпа, що в 50 кілометрах на південь від Донецька, чотири БМП-1 у дворах житлових будинків в Новій Мар’ївці (64 км на південь від Донецька).

Читайте також:
У Луганську бойовики допустили посла ОБСЄ лише до трьох заручників. Не тих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна