Омбудсмен Денисова оголосила збір коштів для поїздки родичів полонених моряків на суд у Москву

 

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова оголосила благодійний збір коштів для родичів 24 українських військовополонених моряків, аби вони мали змогу відвідати судові засідання в Москві.

Як передає “Новинарня“, про це омбудсвумен написала у “Фейсбуці” у вівторок, 9 квітня.

“Наступного тижня у Москві відбудуться чергові судилища над 24 українськими військовополоненими моряками, яких захопили російські військові внаслідок акту неприхованої агресії в Керченській протоці 25 листопада 2018 року.
Хлопці вже майже п’ять місяців утримуються в Лефортовському СІЗО у Москві. На них постійно здійснюється тиск, і їм потрібна підтримка найрідніших.
Аби побачити своїх синів, братів та чоловіків, рідні збираються їхати на так звані судові засідання з різних куточків України. Для придбання квитків до Москви потрібні чималі кошти.
Ми закликаємо усіх долучитися до збору коштів!” – написала Денисова.

З цією метою відкрито рахунок:
4149 6293 8101 9801 ПриватБанк
Гриценко Ольга (сестра капітана 2-го рангу Дениса Гриценка, командира походу)

“Зібрані грошові кошти, які не будуть витрачені на поїздку родичів на судові засідання, будуть у повному обсязі перераховані на рахунки наших військовополонених моряків або передані волонтерам, які допомагають нашим хлопцям у Москві”, – зазначила омбудсман.

Людмила Денисова також зазначила, що працівники секретаріату Уповноваженого з прав людини разом із нею зібрали та вже перерахували 30 500 грн.

Читайте також:
Москалькова обурилася, що полонений український моряк розмовляв із комісаром Ради Європи англійською

Порошенко вручив державні нагороди для військовополонених моряків. СПИСОК, ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.