Військові успішно випробували новий контрбатарейний радар. ВІДЕО

 

Контрбатарейний радар 1Л220УК успішно завершив польовий етап державних випробувань.

Про це повідомляє у понеділок, 8 квітня, ДК “Укроборонпром”.

Зазначається, що випробування, які проходили на одному з полігонів Збройних сил України, дозволили підтвердити тактико-технічні характеристики 1Л220УК, який значно перевищує за ними контрбатарейні радари, що зараз знаходяться на озброєнні ЗСУ.

Контрбатарейний радар 1Л220УК призначений для розвідки позицій артилерії противника.

Завдяки потужній радіолокаційній станції, яка працює у мікрохвильовому діапазоні, радар “бачить” снаряди, а потужна цифрова система “будує” траєкторії їх польотів.

Президент Петро Порошенко зазначив, що за допомогою цього радара українські захисники визначатимуть на відстані десятків кілометрів точне місцезнаходження ворожих гармат, мінометів, реактивних систем залпового вогню, а також ракетних комплексів протиповітряної оборони та тактичних ракет.

В “Укроборонпромі” відзначають, що після успішного завершення держвипробувань наразі запорізьке КП “НВК “Іскра” готове до серійного виробництва 1Л220УК для потреб ЗСУ.

Читайте також:
“В України тепер є крилата ракета”: на Одещині відбулися пуски ПКР “Нептун”. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна